keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Työssäoppi

Oltiin viimejakson ajan työssäopissa eli tammikuun alusta maaliskuun puoleenväliin.
 Itse olin Lempäälässä Hakalan autokorjaamolla harjoittelussa.

 Pääsin tekemään paljon huoltoja ja jarruhuoltoja sekä seuraamaan ja avustamaan muutamissa vaikeammissa töissä esim. jakopääremonteissa ja kytkimenvaihdossa.
Jakson aikana tuli kyllä opittua paljon kaikenlaista uutta mitä koulussa ei välttämättä edes pääsisi näkemään. Näin muunmuassa tuulilasin kiveniskemän korjausta, commonrail dieselin suuttimen vaihtoa ja automaattilaatikon suodattimien ja öljyjen vaihtoa, mitä koulussa en ole päässyt näkemään.

Yksi työ oli vaihtaa Mitsubishi Colttiin uudet takajarrukengät ja käsijarruvaijerit. Normaalistihan jarrukengät saa kasattua jousien kanssa vaikka pöydällä mistä ne voi asentaa jarrukilpeen, mutta tässä vaihto oli hieman haasteellisempi sillä jarrut joutui kasaamaan paikallaan, koska jarrukenkien jouset eivät mahtuneet jarrusylinterin ja navan välistä.
 Käsijarruvaijereiden vaihto oli melko helppo. Vaijerit olivat kiinnikkeillä kiinni auton pohjassa, josta ne menivät auton sisälle lattiaverhoilun alle. Sisältä joutui ottamaan osan keskikonsolia pois, sekä irrottamaan takapenkit jotta pääsi käsiksi lattiamaton alla oleviin vaijereihin. Kun vaijerit oli vaihdettu piti vielä säätää käsijarru.

Työssäoppi oli kyllä todella hyvä, koska työpaikalla tehdään hommia hieman eri tahtiin kuin koulussa ja osaavan asentajan kanssa työskennellessä oppii todella paljon uutta lyhyessäkin ajassa.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti